Cercar
SimfoVents Palma
Facebook

La presentació oficial de la Banda Municipal de música de Palma es féu el 22 de desembre de 1966, al Teatre Principal d'aquesta ciutat, sota la batuta del seu primer director titular, Julio Ribelles. Llavors, oficialment era denominada Banda de la Policia Municipal; aviat es consolidà com una de les agrupacions professionals més joves i de clar referent al panorama nacional, amb una plantilla de 45 professors, que manté avui.

De l'època de Julio Ribelles (1966-1987) ençà, hi han ocupat el lloc de director titular: Bernabé Sanchís (en funcions, 1972-73), Ángel Martínez (en funcions, 1987-89), Daniel Martínez (1989-1999) i Ramon Juan Garrigós (en funcions, 1999-2002). A partir de 2002 i fins 2013 ocupà el càrrec Juan Giménez Cerezo. Actualment, el càrrec de director titular l'ocupa Salvador Sebastià López des de l'estiu de 2013, i el de subdirector, des de 2012, Mario Errea del Pago.

D'altra banda, han ocupat la plaça de subdirector Bernabé Sanchís (1966-76), Ángel Martínez (1976-99) i, des de 1999, Ramon Juan Garrigós.

Han col·laborat amb la Banda Municipal directors convidats com Bernardo Adam, Francisco Hernández, Derek Bourgeois, Luis Sanjaime, Bernabé Sanchís, José Mut, Rafael Sanz, José Rafael... així com els cantants solistes Helend Field, Francisca Quart, Dolores Vercher, Joana Llabrés, Sylvia Corbacho, Pedro Fuentes, Antoni Aragó, Andrés del Pino... i intèrprets instrumentistes com, Enrique Pérez-Piquer, Rubén Simeó, Rubén Marqués, Gómez de Edeta, Xavier Richart, Collette Truyol, etc. També s'ha comptat amb agrupacions corals com la Coral Universitat de les Illes Baleadrs i la Capella Mallorquina de Palma.

El maig de 2004 fou convidada per RNE a participar al V Cicle de Concerts de Bandes de RNE i actuà al Palau de la Música de València. Fou seleccionada per al CD Plaza Mayor (Bandas de Espanya), editat per RTVE Música 2005.

S'ha de destacar la tasca realitzada en la promoció i la difusió de la música de les Illes Balears, amb l'estrena i l'enregistrament d'obres de compositors autòctons o residents a l'arxipèlag com Antoni Torrandell, el P. Miquel Marqués, Bartomeu Oliver, Baltasar Moyà, Enrique Pastor, Dérek Bourgois, David León, etc.

D'ençà de la seva fundació, la Banda Municipal realitza tota una sèrie d'activitats culturals, educatives i protocol·làries, estructurades a la temporada de concerts de l'auditori del Conservatori Superior de Música de Palma; la temporada d'estiu amb els seus concerts a la plaça Major, una sèrie de concerts didàctics per a escolars, i altres actes i concerts extraordinaris realitzats tant a Palma com a moltes poblacions de les illes.Galeria multimedia
Imatges
Cultura_banda_de_música

Data darrera modificació:2 de setembre de 2020

© Cultura Carrer de l'Almudaina 7-A. 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971720144 | Fax: 971716474 Correu electrònic: cultura@palma.cat